
Tervetuloa arvioimaan suolan käyttöäsi!
Yksi merkittävimmistä suomalaisten verenpainetta nostavista tekijöistä on ruokasuolassa oleva natrium. Natrium sitoo nestettä elimistöön, jolloin kertynyt neste aiheuttaa turvotusta ja kuormittaa sydäntä. Siksi suolan käyttöä olisi hyvä rajoittaa.
Tämä tietopaketti kertoo
- mistä suomalaiset saavat eniten suolaa
- miksi suolan käyttöä kannattaa vähentää
- miten voit vähentää aterioidesi suolamääriä tai siirtyä vähemmän natriumia sisältäviin tuotteisiin.
Sivujen lukeminen kestää 10–15 minuuttia.

Suolan lähteet
Suola on luonnonaine, jota on merivedessä ja paikoitellen kallioperässä. Suola on ollut muinoin arvokas kauppatavara, sillä suolaa on käytetty varhaisista ajoista lähtien ruuan maustamiseen ja säilömiseen.
Tänä päivänä ruuan säilyttäminen on helpompaa ja saamme ruuasta edelleen enemmän natriumia kuin mitä luontaisesti tarvitsemme.
Suurin osa (80 %) syömästämme suolasta on peräisin elintarvikkeiden valmistuksen yhteydessä valmisruokiin, leivonnaisiin, lihavalmisteisiin, kalajalosteisiin, rasvoihin ja meijerituotteisiin lisätystä suolasta ja kodin ulkopuolella syödyistä aterioista.